Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme

Kredi kartlarının bize sağladığı kolaylıkların yanı sıra birtakım zorlukları vardır. Bunlardan bir tanesi ise kredi kartı borcunu ödeme zorluğudur. Bu zorluğu gidermek için ise bankalar gerekli yardımı sağlamak için şubelerinde ilgili birimler ve gerekli müşteri memnuniyetini sağlayacak temsilciler bulundurmaktadır.

Kredi kartının borcunu ödemekte sıkıntı çektiğimiz zaman bankalar bunun çözümünde yardımcı olmaktadır. Bunlardan en önemlisi ise kredi kartı borcunu taksitlendirme yoluna başvurmalarıdır. Bankalar bu durumlarda sık karşılaştıkları için sadece kredi katı borcu taksitlendirme birimleri bile bulunmaktadır. Yapmamız gereken bankanızın ilgili birimi ile görüşerek yardım almaktır. Bankanın bu birimine başvurarak kredi kartı borcunuzu ödeyemeyeceğiniz ve taksitlendirme yaparak ödeyeceğinizi belirtmelisiniz. Bankalar bu durumu değerlendirdikten sonra sizin için uygun olan ödeme planını bankanın kendi faiz oranını ekledikten sonra size bildirerek kolaylık sağlayacaktır.

KREDİ KARTI BORCU TAKSİTLENDİRMESİ NASIL GERÇEKLEŞİR

Kredi kartı borcunun olduğu bankanın belirlediği şartlarına göre yapılmaktadır. Bu işlem ve şartlar bankalara göre değişiklik göstermektedir. Genellikle bu şartlar tüm kredi kartları için olmayabilir. Sadece bankanın belirlemiş olduğu kredi kartlarında geçerlidir. Bazı bankalar ise kredi kartı borcunun tamamı yerine belli bir bölümü veya bir ayın ödemesi için yapılandırma yapmaktadır. Bankalar genel olarak kişinin borçlarının ödemesini kolaylaştırarak kişinin gelir durumuna göre taksitlendirme yapmaktadır. 12, 24 ve 72 aya kadar kredi kartı borcu taksitlendirmesinde kolaylık sağlamaktadır.

KREDİ KARTI BORCU TAKSİTLENDİRME YARARLARI

Kredi kartı borcunun taksitlendirme ile ödeme birçok yararı da beraberinde getirmektedir. Bunlardan bir tanesi ekonomik sıkıntı çekmekte olanlara sağladığı yararlar ve bütçeyi kontrollü bir şekilde kullanılmasını sağlamasıdır. Yani kredi kartı kullanırken belli bir sınır getirerek maddi sıkıntı çekilmesini engellemektedir.

Kredi kartı veren bankalar kredi kartı borcu taksitlendirme işlemini izlerken hem müşterilerinin devamlılığını sağlar hem de taksitlendirmede ortaya çıkan faizden kar elde eder. Bunun için bütün bankalar kredi kartı borcu taksitlendirme işine olumlu yönde cevap vermektedir.

Yorum bırakın